Jan
14
2011

Xmarks is here to stay

Vlak voor de kerst kreeg ik een verontrustend mailtje, Xmarks (voorheen Foxmarks) zou hun servers offline halen. De gratis bookmarks sync dienst kon niet meer concurreren met de in gebouwde browser sync opties. Het nadeel was dat ik op mijn verschillende computers ook verschillende internet-browsers gebruik, dus moest ik of alles handmatig synchroniseren of overstappen op een enkele browser, zucht…


Dus begon mijn zoektocht naar een browser die ik prettig op beide systemen kon gebruiken.

Makkelijker gezegd dan gedaan er is veel keuze. En wie mij een beetje kent weet dat ik erg moeilijk kan kiezen. Maar na een tijdje kloten ben ik blijven hangen op Chrome, waarom? Geen idee eigenlijk, het is denk ik erg persoonlijk. Ja misschien omdat hij daadwerkelijk sneller is dan ander internet-browsers. Maar voor de rest voelt het prettig aan op een onbeschrijfelijke manier, en hoewel je bij opties alles kan aanpassen stond eigenlijk alles al goed. Hoewel ik alleen de bookmark sidebar mis, maar daarin ben ik ben niet de enige.
Maar gelukkig hoef ik mij ook niet meer druk te maken over het verdwijnen van mijn Xmarks account. Ze hadden blijkbaar een andere sponsor (Lastpass) gevonden die de cross browser synchronisatie een must vond. En die werkt ook nog eens met Chrome ;)

Maar wat begonnen was als een zoektocht naar een oplossing voor een probleem wat later geen probleem meer was, resulteerde uiteindelijk in een compleet nutteloze blog post. Tenzij je de ontdekking van Lastpass mee gaat rekenen, de paswoord aanvul tool. Maar daar heb ik 1passwoord al voor en Xmarks kon dat ook al.

Maar laat mij anders weten welke browser jij prettig vind en waarom, komt het door de honderden plug-ins van Firefox of gebruik je Safari en internet Explorer omdat die al op je systeem zaten. Of gebruik je verschillende browsers tegelijkertijd?

[poll id="6"]

Written by in: Computer | Tags: , ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress Farry 2007.