May
13
2010

Waarom een blog?

Hallo beste lezer,
ik heb al een hele tijd niets meer geschreven op mijn blog. Ik moet toegeven dat ik het nut van een blog een beetje uit het oog begin te verliezen. Helemaal nu het meeste zogenoemde new-media zich op sociale-network sites afspeelt.
Ik hoor namelijk op Twitter dat er een vliegtuig neer is gestort kan op Hyves zien waar de feestjes(geweest) zijn en deel kleine (blog) verhalen op Facebook. Het mooie van dit alles is ook nog dat ik zelf bepaal wie het kan zien. In tegenstelling van mijn blog die voor iedereen toegankelijk is.
Om mijzelf weer te overtuigen om stukjes te gaan schrijven heb ik besloten om de  berichtgeving hier anders te gaan doen. Maar dan komt er de volgende vraag bij mij op, waar ging mijn blog in eerste instantie over? Eigenlijk over van alles wat ik maar interessant vond. Maar vinden mijn lezers dat wel interessant? Echt feedback krijg ik niet, het enige wat ik kan zien zijn google hits op posts van honderd jaar oud.
Dus bedacht ik mij waarom ik een blog begonnen ben, en zouden die sociale-network sites volstaan in die behoefte?

Ik ben tijdens het schrijven van dit verhaaltje tot het antwoord gekomen. Mijn vaardigheden om een stukje tekst van meer dan drie zinnen te schrijven is omlaag gegaan. En het belangrijkste! Hier kan ik misschien niet bepalen wie mijn tekst leest maar ik kan hier ook schrijven wat ik zelf wil…

Written by in: All the other shit | Tags:

7 Comments

 • Ruud says:

  Ik denk dat wat jij typt, waar je op klikt, wie je vrienden zijn en wat je interesses zijn hier veeeel veiliger is dan op Facebook. IIg minder uit wordt gebuit. Facebook geeft een schijn van privacy, maar hun doel is eng en de middelen helemaal.

 • Marco says:

  nou ja, maakt dat nog wel verschil als facebook van plan is van elke website een ‘facebook object’ te kunnen maken? ik weet het niet, maar het lijkt dan weinig uit te maken toch? want blogs komen weer op facebook, enz.

  on topic: wat kunnen we de komende tijd verwachten hier Farry? ‘vandaag heb ik’ achtige stukken of meer uitgewerkte posts over iets specifieks?

  • Ruud says:

   Maar Edward bepaald of er Facebook-code op zijn site komt.

   Is sowieso misschien wel interessant voor jou Marco (als je dat nog niet hebt gedaan), beetje zoeken over de privacy-ontwikkelingen rondom Facebook. Begin maar op Wired.com, best interessant leesvoer.

 • Marco says:

  heb daar wel eens wat over gelezen, oa wat op facebook (leuk :) voorbij is gekomen. ach ja, beseffen wat voor info je geeft aan een bedrijf dat er nog van alles mee wil doen en daar naar handelen, dat maak ik er voor nu maar uit op. thxs voor de tip

 • Farry says:

  Lees net dat Facebook een aanklacht aan de broek krijgt van de EU die het niet eens zijn met de veranderingen die ze hebben door gevoerd in december 2009

 • Koos says:

  Dan ga je toch verder op twitter? :)

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress Farry 2007.