Mar
18
2007

Vlag op de maan omgevallen.

Gisteren las ik een stukje over Buzz Aldrin die gaf een lezing op de TU Delft. De 77-jarige Buzz was uitgenodigd vanwege het 20 jarige bestaan van het ruimtevaart Ruimtevaart dispuut.

Daar Melde hij dat de Amerikaanse vlag niet meer overeind staat. Die is per ongeluk omgevallen en niet meer recht op gezet. Het is nooit verteld omdat het een beetje gevoelig licht in VS. Het verhaal ging altijd dat de vlag omver geblazen zou zijn tijdens het opstijgen van de maanlander (The Eagle)

Vlag op de maan.

Buzz Aldin ging in 1969 op 20 juli met Neil Armstrong en Michael Collins in de apollo 11-missie naar de maan. Daar zette hij de maanmodule veilig op het maanoppervlak. “The Eagle has landed“, de meest legendarische woorden die Aldrin uitsprak. Daarna kwam Neil natuurlijk met zijn “It’s one small step for man, one giant leap for mankind.” Wat toen der tijd, de meest bekeken live uitzending was over de hele wereld. Ook een van de eerste.
Buzz Aldin

Tijdens deze missie werd een laserreflector geplaatst. Zo kon de NASA bepalen dat de afstand tussen maan en de Aarde met 3,8 cm per jaar toeneemt.

Seismometer+reflector

Written by in: All the other shit | Tags:

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress Farry 2007.