Feb
04
2009

Pinpasfraude, help houd de dief…

pin pas skimmen

Ik zelf ben heel benieuwd of ik alleen in deze akelige positie verkeer. Nu zal de titel van deze post u misschien doen vermoeden dat ik tijdens het pinnen ben opgelicht door een Pool of een ander stumperd die op malafide wijze mijn geld heeft ingepikt.

Maar nee ik heb het niet over het skimmen, wat tegenwoordig word verstaan onder pinpasfraude. Nee ik heb het over de Nederlandse banken. Het is tegenwoordig niet meer voor te stellen dat je niet meer kan pinnen. Maar vroeger moest je eerst naar de bank, en daar je harde florijnen ophalen (Guldens). Maar zins een aantal jaren kan je eigenlijk alleen maar met plastic betalen. Erg handig, als het werkt tenminste!

Ik heb het gevoel dat de banken de plank een beetje mis hebben geslagen. Ik moet jaarlijks betalen voor het gebruik van dat stukje plastic en als hij defect raakt moet ik voor een vervanger betalen… Maar ik heb niet meer de keuze om op een ander manier mijn euro’s in handen te krijgen. En wat eigenlijk de aanleiding van deze post is. Ik heb in een jaar tijd vier keer een nieuwe pinpas aangevraagd. Niet omdat ik graag een nieuwe afbeelding wilde op mijn pas. Nee hij breekt gewoon doormidden…
Haat is dat gevoel wat ik nu heb, ja erg diepgewortelde haat. Je moet bijna tien euro betalen. En je hebt geen garantie? He dat is raar, is het niet zo dat je een jaar garantie hebt een gekocht product? En al helemaal als het buiten jouw eigen schuld om defect raakt? En bij de bank wordt verteld dat je er vijf jaar mee moet kunnen doen?

Maar ben ik alleen op de wereld die dit probleem heeft? Je kan tegenwoordig bierglazen krijgen die je niet kapot krijgt. Er zijn toch vast wel kunstoffen die sterker zijn dat het plastic wat je van de bank krijgt?

Written by in: All the other shit |

9 Comments

 • Kootsj says:

  hmmm… ik hoor je alleen niet over die rente die je krijgt bij je bank… misschien zou je die min je kosten van je pasje moeten doen en dan kijken of je dan nog mag klagen… anders zou ik overwegen om naar een andere bank te gaan ;) , zoiets als ABN AMRO ofzo… leuke overheidsbank, breken je pasjes ook niet zo snel van :P

  Misschien is wat zuiniger op je pasjes zijn ook een goede optie :P

  • Farry says:

   Postbank is nu toch ING? Dat is eigenlijk nu ook een staatsbank geworden. Althans de bank is nu ook van het volk, aangezien wij er allemaal aan mee betaald hebben! Maar een zoekopdracht in Google leverde mij een inzicht in het bankpasjes wereld. En wat blijkt nu, ik ben niet alleen en er zijn echt wel meer problemen met het breken op de magneet strip.

 • McD says:

  Vraag fix-tips aan Ruud, hij is vet pro in het herstellen van bankpasjes. Zo goed dat hij z’n eigen werk niet meer kan terugvinden. xD

 • Muis says:

  Mijn bankpasje is aan het roesten… Dat lijkt me ook niet normaal :S.

 • Muis says:

  Ik weet niet in hoeverre een magneetstrip tegenwoordig nog echt magneet bevat, maar ik gok dat t dat is wat is gaan roesten. Ik moet nog tot 2011 met mijn pas doen, maar hij weigert nu al af en toe dienst. En dan heb ik t niet over onvoldoende saldo op je rekening hebben staan :P .

 • Ruud says:

  Haat? Jouw bank maakt de irritantste reclames ooit voor een bank, houdt dat al drie jaar vol, en jij haat ze om de pasjes?

  Gewoon verhuizen naar een bank die wel service verleend.

 • kneusteun says:

  Gewoon net als die skoerboeboe turken al je cash in een money clip op het dashboard!
  Of allemaal “gouwekettings” om je nek, zo ben je je eigen bank en heb je geen pasje meer nodig!

 • Ruud says:

  Hahaha, die lui met die geldrolletjes waren inderdaad badass ;D

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress Farry 2007.