Mar
17
2007

Nieuwe JOB,

Ik ben nu al weer 6 weken aan het werk bij mijn nieuwe werkgever. Mijn werkgever een defensie bedrijf in Hengelo waar rond de 2000 man werkt. Ze hebben onlangs bewezen de beste ter wereld te zijn, in naval missile control systems. Bedoeld om een marine schip te verdedigen tegen lucht aanvallen…..

SMART-L

(groote foto).
(Signaal Multibeam Acquisition Radar for Tracking- L Band). SMART-L hun parade paardje, is een long-range rond zoek radar. Hij gebruikt 16 antennes om gelijk tijdig 14 digitale beams te genereren. Daarmee kan hij 1000 lucht doelen tracken, 100 schepen en hij kan op 32 manieren een radar jammen. Die beams worden elektronische gestabiliseerd, en gestuurd op de bewegingen van het schip. Hij kan in een straal van 400 kilometer rond kijken. Een F16 is natuurlijk wel ieds minder goed te zien op de radar dus die is pas na 220 kilometer te zien. En waar de Amerikaanse luchtmacht niet echt blij mee is, dat hun mooie F117 en B1 stealt bomber op 65 kilometer te zien is. Daar kwamen ze erg pijnlijk achter, toen bij een internationale oefening. De Nederlandse marine een UFO (unidentified flying object) om identificatie vroegen. Dat was een B1 die zijn IFF (Identification Friend or Foe) uit had staan. Toen konden ze hem blijven volgen tot hij na 180 kilometer van de radar verdween. Dus na wat aanpassingen zal een B1 de volgende keer al duidelijk te zien zijn op 175 kilometer.

In december heeft de Nederlandse marine een test model van de SMART-L getest op de Hr.Ms. Tromp en de Hr.Ms Zeven Provinciƫn. Daar hebben ze getest of ze een TBM (Tactical Ballistic Missile) konden tracken. Daarvoor moest een nieuwe module ingebouwd worden zo dat het Extended Long Range (ELR) verbeterd werd. Nu kan hij in een straal van 480 kilometer een doel tracken. Maar tijdens de test werd er een TBM afgevuurd van het eiland Kauai in de buurt van Hawaii, die werd op een afstand van 300 kilometer al waargenomen. De TBM kan een nucleair warhead mee dragen. en zal buiten de dam-kring zijn weg vervolgen. de SMART-L kon hem blijven volgen buiten de atmosfeer. En zo zou het mogelijk zijn om hem te onderscheppen.

SMART-L
Door recente gebeurtenissen in Iran en Noord Korea is het best wel een must voor een strijdmacht om zulke middelen tot je beschikking te hebben.
Ik werk nu helaas niet meer aan de SMART-L maar op een ander afdeling. 2 jaar geleden had ik ook al gewerkt bij dit defensie bedrijf. Toen der tijd moets ik de Smart-L / S1850 en de Mirador bedraden. Nu bouw en bedraad ik test kasten, bijvoorbeeld om bv een zender boek van een SMART-L te testen.

(alle informatie is vrij van geheimhouding verkregen, en is van openbare bronnen)

Written by in: All the other shit |

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress Farry 2007.