Mar
06
2007

NATO is bezig in Afghanistan.

KANDAHAR – De NAVO en Afghaanse militairen zijn dinsdag 6-3-2007 in de Afghaanse provincie Helmand begonnen aan hun grootste gezamenlijke operatie tegen de Taliban ooit…

nato

Operatie Achilles gaan uiteindelijk 4500 ISAF-militairen en bijna duizend Afghaanse soldaten deelnemen, de Taliban zal zich dus goed moeten verstoppen. De Nederlandse generaal-majoor Ton van Loon leid de NATO actie. De provincie grenst aan Uruzgan waar de Nederlanders gestationeerd zijn. Vorige maand nog had de Taliban een belangrijge stad Musa Qala in de provincie Helmand in genomen. Toen hebben Nederlandse F16's en AH-64 Apache aanvalshelikopter's luchtsteun gegeven aan ISAF-militairen. Die gingen gevechten aan rond de Kajaki-dam.

AH-64 Apache

De acties van de NATO zijn nodig om de wederopbouw mogelijk te kunnen maken in het gebied. Helmand is in handen van Taliban-milities die hun acties vooral financieren door opium te verbouwen. Nu is het nog het grootse opium producerend gebied van het land.

Helmand grenst aan Pakistan, van waaruit de Taliban geregeld nieuwe strijders krijgen. Een maand geleden meldde de gouverneur van Helmand dat circa zevenhonderd buitenlandse strijders op weg waren naar de provincie. Een commandant van de fundamentalistische moslimrebellen liet weten dat zij all 10.000 strijders hebben klaarstaan. In de provincie Helmand.

De Nederlandse Luchtmacht oefend veel in het gebied Pol-e-khomri in de provinzie Uruzgan. Daar is de Karkar karzerne opgebouwd door Nederlandse strijdkrachten. Het Afghaanse leger heeft daar een 120 man sterke infanteriecompagnie. Bekijk het Filmpje van een oefening. Waar 2 F16's een 2 MB's (Mercedes benz) opblazen.

Written by in: All the other shit | Tags: ,

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress Farry 2007.