Mar
12
2007

media sensatie: zelfmoord hype.

Ik kan mij hier heel erg kwaad om maken!
Het zo veelste familiedrama heeft zich weer voltrokken. Nu weer in Haarlem, een vader dood zijn schoonmoeder en springt daarna met zijn 2 kinderen voor een aanstormende trein. Vorige week was het ook al raak in Gelderse Hengelo waar een vader met medewerking van diens vrouw zijn 2 kinderen vermoord en vervolgens zijn eigen vrouw vergiftigd. Zelf mislukt zijn poging om zelfmoord te plegen…

MÖNCHENGLADBACH. Een in Nederland wonende turk schiet zijn ex-vrouw en dochter dood, hij meld zich later bij de Duitse politie.
Het is niet nieuw dat er een golf van zelfmoord/ familiedrama’s zich afspeelde in Nederland. Een aantal jaar geleden deed hetzelfde zich voor. Toen is er door de media en door druk van hogerhand besloten dit soort berichten minder aandacht te geven. Dit wordt ook geadviseerd door de Wereld Gezondheids Organisatie.

Het is wel frappant dat het nu in een week achter elkaar gebeurd? Nee niet echt, het is na-aap gedrag. Vroeger was het een zonde om zelfmoord te plegen. Je kwam in de hel, werd niet op het kerkhof begraven en de familie werd ten schande gebracht. Men bedacht zich wel 2 keer om zelfmoord als oplossing te zien. Er werd ook geen aandacht aan geschonken omdat je anderen liever niet in verlegenheid brengt.

Ja dat lees je goed, nu ziet men dit als leedvermaak. Kijk op Hart van Nederland. Als je niet snapt wat ik bedoel is er dus wat mis met je. Daarom leg ik het 1 keer voor je uit. Hart van Nederland brengt op een sensatie beluste manier, zonder enig respect voor na-bestaande, nieuws naar buiten. Vaak wordt al voor dat er een officieel rapport van politie, gemeente en/of ander instanties gegeven is, harde beschuldigingen geuit of aannames gedaan. Die zijn dan gebaseerd op ooggetuigen en omstanders, erg betrouwbaar dus! En laten we maar niet spreken over het beeldmateriaal. (refereer: dolk in Theo van Gogh).

Dames en heren, het probleem is dat mensen die labiel zijn en in de put zitten, gezins/zelfmoord als een makkelijke oplossing zien. Ook mede dankzij ons erg milde rechtssysteem, paar jaar zitten plus TBS en klaar. Die labiele mensen krijgen teveel impuls door al de aandacht die er aan dit soort familiedrama’s gegeven wordt. WIJ, dus de samenleving, moeten er dus zelf voor zorgen dat hier minder aandacht aan gegeven wordt. Helaas hoor je niets van “ONZE” grote vriend Jan Peter Balkenende, hij die Nederland weer normen en waarden wil bij brengen, jaja. Natuurlijk hebben wij hier in Nederland ook hard moeten vechten voor persvrijheid.

Maar wat mij betreft mag er wel een dictatoriaal media toezicht komen.

Written by in: All the other shit |

4 Comments

 • Ruud says:

  Als die mensen eerder de aandacht hadden gekregen die ze nodig hadden was er uberhaupt geen media-aandacht voor geweest, want dan zouden dit soort dingen niet snel gebeuren.

  Op welke manier over dit soort dingen verslag wordt gedaan valt te betwisten, dat ‘de media’ er aandacht aan schenkt niet vind ik.

  ‘Dictatoriaal mediatoezicht’, wat een kudtplan :D Ik vind het ook niets hoor, die sensatie-TV, maar er wordt naar gekeken. Dat zegt net zoveel over de mensen die er naar kijken als de mensen die het maken.

 • SNDR says:

  @Ruud: als die mensen zelf helemaal niks ondernemen om hun problemen onder de aandacht brengen, wordt het natuurlijk helemaal niet wat. En als mensen om de persoon het ook niet zien, krijgt de persoon ook geen aandacht.

  Lijkt mij op zich een goed idee om hier gewoon geen media-aandacht aan te besteden, aangezien het op die manier gewoon van de 1 op de ander wordt overgebracht….

 • Adrianus says:

  Ik ken de mensen uit Haarlem.

  Dit heeft in de verste verte niets met na-aap-gedrag te maken.

  En dat zijn alle woorden die ik er aan vuil maak.

 • SNDR says:

  Ik zeg niet dat het altijd na-aap gedrag is, maar dat komt vaak voor…

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress Farry 2007.