Sep
04
2009

Mac tweaks: tabs in Safari

Yes alweer een Mac Tweak, hoewel de volgende tweak eigenlijk standaard in Safari had moeten zitten. Tabbladen zijn niet meer weg te denken uit browser wereld in 2009. Het is overzichtelijker en sneller werken. Maar dan moeten ze wel doen wat jij van ze verwacht dat ze doen.

Tabs

Ik zelf vond het eigenlijk altijd spannend wat er ging gebeuren, als ik op een link klik in Safari. De actie die ik graag wilde zien was dat die link in een tab geopend werd. Maar wat geregeld gebeurde was dat er een nieuw venster werkt geopend. Ja of ik moest mijn pink in een onnatuurlijke houding op command of het appeltje houden, wat dan garandeerde dat er een tab bij kwam.

Nu wilde ik daar van af en heb ik het internet afgezocht met mijn grote vriend Google (en niet met Bing.com) En warempel ik vond het antwoord!

Je moet hier voor wel een Terminal commando uitvoeren, Moeilijkheid graat = eitje*

defaults write com.apple.Safari TargetedClicksCreateTabs -bool true

Vervolgens start je Safari opnieuw op, en worden links die normaal in nieuwe vensters openen in nieuwe tabbladen geopend. Mocht je er weer vanaf willen dan kan dat door in de terminal het boven genoemde commando het woordje true te vervangen door false.


Written by in: Mac OSX | Tags: ,

1 Comment

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress Farry 2007.