Nov
05
2008

I inslave the world, vote me!

IK wist al langer dat Amerika niet the land off the free was. Maar Hoe kwam het dan dat Coöperaties de macht kregen in een land wat nog maar 500 jaar bestaat? En dat jij en ik ook niet vrij zijn van de onderdrukking van The USA.

Maar ik vroeg mij altijd af waarom er niemand wat aan gedaan heeft om het te voorkomen. En waarom is er niemand dan daarin geslaagd? Nu blijkt dat er genoeg zijn die het geprobeerd hebben, maar die hebben hard gefaald en moesten het bekopen met hun leven. Nu klinkt het een beetje raar maar wij zijn allemaal slaven van onze eigen maatschappij. Die gecontroleerd worden door de grote coöperaties die wij zelf in stand houden. Doordat wij afhankelijk zijn van grondstoffen die zijn in handen hebben. En doordat wij die grondstoffen nodig hebben voor ons dagelijks leven. Zijn wij verantwoordelijk voor de oorlog in Irak Afghanistan en eigenlijk alle oorlogen die momenteel gevoerd worden. Hoewel er genoeg alternatieven zijn, krijgen wij die niet omdat er geen winst in zit voor de coöperaties.

En om hun macht te houden hebben ze een systeem opgezet om goedkoop aan grondstoffen te komen. Door arme landen fictief geld te lenen voor infrastructuur gezondheidszorg en scholing, maar dan met een te hoge rente. Zo dat Particuliere bedrijven die pro Amerikaans zijn beslag leggen op grondstoffen zo als olie in die landen.

En de credit crisis, die is veroorzaakt door het zelfde systeem dat het idee van lenen met de bijkomende schuld en rente van fictief geld bedacht heeft en hen machtig heeft gemaakt. Maar hoe kan dat dan?
Nu zit het zo, stel er bestaat om het wat makkelijk te maken maar 100 dollar. En in de wet staat dat als er 100 dollar uitleent wordt er tien procent daarvan daadwerkelijk door de eigenaar in bezit moet zijn. Dus jij mag dan 90 dollar uitlenen. Nou is dat mooi, totdat ik daarmee naar de bank ga. Want die leent 81dollar ook weer uit aan de volgende bank, en die weer 72,9 en die weer 65,61. Wacht eens even! ik zit nu al op 309,51 dollar, er was toch maar 100 dollar? Nu is dat nog niet zo erg als iedereen zijn deel weer terug betaald dan heb jij weer 100 dollar. Maar we vergeten de rente, oeps dat is ook procentueel een deel wat er mee terug betaald moet worden. En dat van geld wat eigenlijk helemaal niet bestond… Dat kan toch ook niet goed gaan?
Nee je zal daarom ook de rest van je leven moeten werken om de rente te betalen met er bij optellend de inflatie.

De volgende film gaat over de maatschappij waar wij in leven, of je het nu wil geloven of niet. Ow het maakt overigens niet uit op welke president gestemt wordt. Ze worden namelijk beiden door de zelfde coöperaties finaliseren gesteund… money is power!

thezeitgeistmovement.com

Was this post useful for you?

 • I dit not see the movie, and to mouth to read for me (67%, 2 Votes)
 • Yes, I'm loving it (33%, 1 Votes)
 • No, give me gadgets to look at (0%, 0 Votes)

Total Voters: 3

Loading ... Loading ...

9 Comments

 • Ruud says:

  O en Farry, polls zijn voor sites met meer dan honderd bezoekers op een dag :P En mijn icon doet het niet :’(

 • Farry says:

  Ik wil door middel van die polls er achter komen wat mijn bezoekers leuk vinden. Nu kan je dat ook anders bekijken, het is mijn site en ik bepaal wat er op komt of jij het nu leuk vind of niet. Maar dan krijg je naar mijn idee een beetje een saaie site, als alleen ik de content leuk vind en niemand anders dan kan ik net zo goed stoppen.
  En je icon doet het niet: omdat je gravatar gelinkt is naar je mail adres. ander voeg je deze ff toe… rasdfasdf@kajsdfkljhasf.nl of je vult je echte mail ff in. Ik heb hem toch wel ;)

 • Ruud says:

  Ok, maar ik bedoel meer te zeggen dat een poll met zo weinig respons niet veel betrouwbaars geeft. Bij tien reacties is je poll maar 68% betrouwbaar, bij twintig 78% en bij honderd pas 90%.

  Maar goed, boeiend ;)

 • Roel says:

  Vrijheid is een illusie. We zijn allemaal slaven van een systeem of dat nou totalitair of kapitalistisch is. Enige mogelijkheid tot ontsnapping is je denkvermogen gebruiken. Maar ik vind bier te lekker :(

 • Ruud says:

  Hoezo vrije gedachtegang Roel, 1984 niet uitgelezen? :P

 • Roel says:

  Nee moet je sterk vor zijn. Ik koop bier, bel veel en loop de hele dag te internetten dus de thought police heeft mij wel in de smiezen. Als je vrij wilt zijn moet je leven als een fokking monnik.

  PS: nice pic heb ik hier zeg :P

 • Farry says:

  Idd als je echt vrij wil zijn van de macht van de onderdrukkers dan moet je in Tibet in een tempel gaan lopen miepen. Maar dan laat jij je als nog weg jagen door de onderdrukkers en geef je toe aan hun wensen.
  Nee als je echt vrij wil zijn moet je zonder geld de dag door. Dus wil jij een liter melk. Doe voor de boer een klusje en je krijgt in natura uitbetaald (bah warme melk). ólle 1-0 tegen het kapitalistisch systeem.

 • McD says:

  Ik voel me al vrij als ik beslis een dag uit te slapen tot 11 uur. Het is maar wat je er zelf van maakt. Nay-sayen is zo makkelijk tegenwoordig. Ik kies er voor om het niet te doen. Naief, makkelijk, lui? Misschien.

  En Farry, trek je kop eens uit je conspiracy-theory bedenkende kont. Deze posts zijn inderdaad minder leuk dan updates over gadgets.

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress Farry 2007.