Nov
12
2007

Fire the Fox

firefox.jpeg

Nu is er eindelijk een medewerker van Mozilla die op zijn web blog bekent dat er een geheugen probleem is met de open source browser FireFox.

Het probleem is nu dat naarmate het programma aanstaat er steeds meer geheugen opgegeten wordt. Een topman van Mozilla zegt dat zijn medewerkers naarstig zoeken naar een oplossing voor het geheugenlek in Firefox. Hoe langer het programma openstaat op een computer, hoe meer geheugen het zou gebruiken.Hoewel het niet de eerste keer is dat FireFox een geheugen lek heeft is het een beetje vervelend als je geen 2 gig geheugen in je PC hebt. Helemaal lastig gaat het worden als de nieuwe mobile browser gelanceerd wordt. Hoewel Mobieltjes steeds meer geheugen krijgen is het niet de bedoeling die vol te laten lopen met onzinnige data.

Zelf kwam ik er achter toen ik eigenlijk niets open had staan. Er toch veel geheugen in beslag genomen werd. Nu staat mijn PC altijd aan en sluit ik mijn browser nooit af net als mijn media speller en mijn Outlook. Dan nog verwacht je niet dat er 320Mb van je geheugen gebruikt word!

Er is voorlopig nog een goede oplossing, ga naar je taak-beheer en sluit FireFox af. Open daarna FireFox weer als het goed is is je kostbare geheugen weer leeg. Je kan natuurlijk ook gewoon Internet Explorer gebruiken van Microsoft. Maar niet klagen dan.

1.JPG

Written by in: Computer | Tags: , ,

2 Comments

  • Ruud says:

    Je hebt sowieso lomp veel shit draaien, zit je achter McD z’n PC ofzo :P

  • Jelbrich says:

    Herken het probleem! :D Ik sluit dagelijk mijn firefox af om hem direct daarna weer te openen. Heb daarvoor zelfs de extEMM plugin gedownload om Firefox mijn open tabs te kunnen onthouden. ;)

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress Farry 2007.