Mar
27
2007

Drooglegging in de polder?

Voor de verandering is een nuttige post…

In 1920 werd er in de VS een toevoeging in de grondwet aangenomen, het 18e amendement. Dat hield in dat alcohol verboden werd in de VS. Op zich een heel apart iets als je er nu over na denkt. Maar toen der tijd was het gedaan om te voorkomen dat soldaten na de 1e wereld oorlog massaal aan de drank gingen. Men was toen erg bang dat de loopgraaf soldaten zo hun trauma weg zouden drinken.

Alleen pakte het een klein beetje anders uit, er ontstonden toen illegale cafés, en de handel in alcohol was nog nooit zo lucratief. Het alcohol gebruik nam ook alleen maar toe, bier was toen ook niet rendabel om te smokkelen. Men moest het van zware alcohol hebben. En vooral in de smokkel was de concurrentie moordend, letterlijk. Denk maar aan Al Capone. Dankzij de drooglegging is de georganiseerde misdaad in de VS infeite ontstaan. In 1933 heeft president Franklin Roosevelt de grondwet veranderd. Erg jammer, toen moesten de zware jongens van de maffia ergens anders hun geld aan verdienen. Ik denk dat ze door hun ervaring maar de wapen industrie in zijn gegaan of naar olie zijn gaan zoeken….mm?

Gelukkig hebben we hier van geleerd, toch? In Nederland zullen we die zelfde fout niet zo snel maken. En we zijn het er allemaal over eens, dat je beter een legaliseering kan hebben zo dat je controle houd over wat er verhandeld word. Maar nee onze (eigenlijk) niet gekozen regering, wil het gedoog-beleid aan pakken. Coffeeshops moeten dicht of zo ontoegankelijk mogelijk gemaakt worden en de illegale handel moet aan banden gelegd worden. uueh? wacht ff gaan we weer terug in de tijd? Waarom! Hier mee krijgen we echt niet onze “normen en waarden” mee terug.

De jeugd zal dan in de illegale handel verdovende middelen kopen. En omdat het dan moeilijk verkrijgbaar is zal de overstap naar hard drugs sneller gaan. Maar dat was nou ook niet de bedoeling! Wat misschien wel veel beter is en wat ik zelf wel heel graag zou willen, is een keurmerk. Jah ik wil weten wat ik rook! Het THC gehalte moet vermeld staan. En voor zo ver mogelijk kan ongezonde (vervuilde) wiet of hasj uit de handel gehaald worden. Zo dat ik een puur en zuiver product koop. En goede voorlichting, zo dat puberale tiener meisjes zich niet van een brug af laten vallen. Zo vreemd is dat toch niet?

Een kruistocht lijkt het wel wat de regering aan houden is. Ik dacht dat we van Nederland een zo voor uit strevend mogelijke samenleving wilden maken. Maar nee het tegendeel gebeurd. Het homo huwelijk en abortus staan ter discussie. Toch iets waar we al de jaren best wel hard voor hebben moeten vechten. Als de christen unie en CDA nu met een voorstel komen. Ik dacht iets van een betere voorlichting in plaats van het terug draaien van een goede optie die gegeven wordt aan vrouwen. Kijk een foutje kan natuurlijk altijd gebeuren. En als mannen onderling of vrouwen nu een liefdevolle relatie onderhouden. Waarom zou een westerse samenleving dat dan niet willen erkennen? We leven hier toch niet in het midden oosten?

soms vraag ik me af of de heren politici, in een ander wereld leven. Nu lees ik dat de CDA internet een poel van verderf vind. “Het is een bolwerk van kinderporno en terroristen netwerken. En het gros van de Nederlanders download illegale software/mp3′s” ow.?

Dank u wel nu ben ik ook nog een pedofiele terrorist!!

Written by in: All the other shit | Tags:

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress Farry 2007.