Feb
07
2008

Buma/Stemra ra ra wat doen ze met mijn geld?

Jah nu het een storm in een glas water lijkt te zijn dacht ik laat ik dan maar een stukje schrijven, voor dat ook verboden wordt!

Ik kreeg een mail van Buma/Stemra dat ik ze geld moest geven. Ik dacht eerst dat het spam was en las de mail verder niet, later las ik hem wat beter en toen was ik overtuigd dat het echt SPAM was.
Maar wat blijkt toen ik op de web site BRIGHT de kop las “Buma/Semra zit webloggers achterna” he dat komt bekent voor! Na een kort berichtje achter gelaten te hebben op die site werd ik binnen een half uur gebeld door 3voor12. Die wouden wat meer weten. Ik had daar eigenlijk niet zo een zin in en wou ff afwachten, vooral om ff te zien wat mijn rechten zijn.
Maar wat nu Buma/Stemra heeft binnen 6.5 uur hun standpunt veranderd. Muziek embedden op je website mag nog wel…. Leuk he let op NOG WEL.

Nu ga ik een mening geven en dat mag in Nederland. Zo lang je er wel IK VIND voor zet, dus: Ik vind Buma/Stemra een stelletje vuile aasgieren die zich te goed doen aan geld wat niet van hen is. Maar voor muzikanten, deze zijn overgeleverd aan het alleen recht van deze club. En die nu op een achterbakse manier hun kapitaal proberen te vergroten. En op deze manier de enige gratis reclame die jonge of beginnende bandjes krijgt tegenwerkt. Aangezien die het meeste op web blogs gepromoot worden.

Helaas is de mail verdwenen in de spambox… :(

Written by in: All the other shit,Music |

1 Comment

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress Farry 2007.