Aug
23
2007

A10

Het wrattenzwijn… A-10 Thunderbolt II

a10shark.jpg

Op zich vind ik dit dit het meest lompe wat de mens in zijn evolutie heeft berijkt. Men had in de Vietnam oorlog een probleempje, men raakte maar steeds vliegers kwijd. Dus besloten de gronstichters van de V8 big blok nog een uitvinding die ze gemaakt hebben op een meest onmogelijke manier toe te passen. “eeh can’t fit..? MAKE IT FIT”

Dus maakten ze een vliegtuig die vliegt als een tank, schiet als een tank en net zo sterk is als een tank. Om te beginnen stopten ze er een Gatling gun in de General Electric GAU-8/A Avenger. Jah op de foto zie altijd maar een klein deel er van, Dus ik heb ff een vergelijking voor jullie op gezocht. Niet schrikken voor de 30mm 7 loops gun.

gau_8_avenger.jpg

Er is altijd een verhaaltje geweest dat de A-10 achteruit zou vliegen als hij te lang zou schieten. Nu is dat niet waar natuurlijk, de output van de gun bij vuren is gelijk aan het gezaamlijke motor vermogen. Daarom schieten de piloten het liefste hun doel van boven af.

Written by in: Toys and gadgets | Tags:

1 Comment

 • Ralph says:

  De piloten gebruiken verschillende strafing runs, dus niet alleen van steil van bovenaf.
  Het type doel en de omstandigheden bepalen hoe steil de run is. Maar tanks kan je inderdaad op de dunnere bovendeel bestoken.
  De kwestie terugslag(recoil) van de gatling is niet zozeer van invloed op de snelheid maar wel op de vliegrichting en dus invloed op het richten van de kist op het doel.
  En ook de gassen die vrijkomen kunnen de motoren stoppen, al is dit technisch ondervangen inmiddels.
  Net als in een F16, kan de piloot van te voren instellen hoeveel kogels hij wegschiet per keer dat hij de trekker inknijpt op de stick.(burst amount)
  Anders zou hij veels te vlug door de vooraad heen zijn, in het heetst van de strijd.

RSS feed for comments on this post.


Powered by WordPress Farry 2007.